Пилешки дробчета с майонеза и кисело мляко

Monika IvanovaMonika IvanovaМастър Шеф43910643725
08/05/2016
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 786
  • Преглеждания за месеца85
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг2.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рецептата е лесна. Дробчетата се измиват и накисват в прясно мляко около час преди готвене. Измиват се хубаво и се слагат на котлона в тенджера с топла подсолена вода.

Оставят се около 5 минути или до завиране- трябва да станат малко по-твърди, но не и сухи, а по-скоро крехки и полусурови. Омазнява се тава или йена и се слагат вътре изцедените дробчета.

Майонезата, киселото мляко, черният пипер и копърът се разбъркват хубаво в друга купа. Количеството на солта и подправките е лично по ваш вкус.

Изсипваме соса при дробчетата и слагаме в силно загрята фурна. Аз пека около 40 минути като разбърквам няколко пъти за да не загорят отгоре. Крайният резултат е фантастичен!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 2
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Наталия Петрова
Сложно- невъзможно... Както и да е...
0
0
Наталия Петрова
Май е втора употреба...
0
0
Катя Благоева
Понякога храната не се получава красиво, но пък е вкусно!
0
0
Monika Ivanova
Monika Ivanova
08.05.2016 15:33
Няма как да променя визията на нещо, което се готви с 3 съставки- дробчета, мляко и майонеза- това е и така изглежда пък на който му харесва..напишете го в гугъл и си намерете по-красиви снимки, ако смятате, че ще има и че те ще ви накарат да го сготвите опитайте и потърсете. Аз така съм го виждала, така го приготвям и така ми харесва. Съвети не давам за декориране, а когато видя нещо нередно или липсващо свързано с рецепта- ако с нещо такова съм ви засегнала и сте решила сега да се заяждате под всяка моя рецепта. Готвя, чета, гледам, опитвам, показвам и изказвам мнение
0
0
Наталия Петрова
След като ръсиш савети на ляво и дясно как да си декорират хората рецептите да беше погледнала свойте. На думи всеки е велик, ако приложиш всичките си съвети на практика може и да се получи нещо ядливо.
0
0
Monika Ivanova
Monika Ivanova
08.05.2016 15:23
не ми се мисли в такъв случай какво ви е мнението за вида на мармалад от шипки или каша коприва на каша да речем...десета употреба
0
0
Сия Рибагина
Сия Рибагина
08.05.2016 14:44
Меко казано изглежда ужасно,също както и звучи ...
0
0