Начин на приготвяне
Рецептата е лесна. Дробчетата се измиват и накисват в прясно мляко около час преди готвене. Измиват се хубаво и се слагат на котлона в тенджера с топла подсолена вода.
Оставят се около 5 минути или до завиране- трябва да станат малко по-твърди, но не и сухи, а по-скоро крехки и полусурови. Омазнява се тава или йена и се слагат вътре изцедените дробчета.
Майонезата, киселото мляко, черният пипер и копърът се разбъркват хубаво в друга купа. Количеството на солта и подправките е лично по ваш вкус.
Изсипваме соса при дробчетата и слагаме в силно загрята фурна. Аз пека около 40 минути като разбърквам няколко пъти за да не загорят отгоре. Крайният резултат е фантастичен!
Коментари