Начин на приготвяне
Разбиваме яйцето с щипка сол. След това гасим содата в млякото с 2 капки оцет. Прибавяме и олиото и объркваме добре с лъжица. Постепенно прибавяме брашното, което предварително сме пресяли и сме сложили бакпулвера.
Доомесваме върху набрашнен плот. Завиваме тестото с кърпа за 5 мин. Печем оформената питка в загрята фурна за 25 минути на 180 градуса.
Предварително с намазнени ръце я дооформяме в тавичка, която сме намазнили също и посипали леко с брашно, за да не залепне.
Бучмваме повърхността на питката с вилица тук там. Мажем леко с белтък, ръсим със сусам. Печем на 180 градуса в загрята фурна.
Когато е готова питката, напръскваме леко с вода още гореща и завиваме с кърпа. След 5 минути я начупваме и хапваме с шарена сол.
Коментари