Сочна мусака с прясно мляко

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
353
2k
975
1k
2
09/05/2016
"Уникална вкусотия, която можем да си похапваме всеки ден и пак няма да ни омръзне!"
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 386
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата22
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват, измиват и нарязват на малки кубчета. Морковът се рендосва, а лукът и магданозът се нарязват на ситно. В дълбок тиган или тенджера (незалепваща) сипваме да загреят маслото и олиото, след което в тях задушаваме картофите, моркова и лука (около 10 мин., като често разбъркваме), след което прибавяме подправките, доматеното пюре и каймата с млякото и водата.

Каймата предварително я смесваме с водата и прясното мляко, като леко разбъркваме с вилица (за да не е на големи бучки каймата). След като заври тази цялата смес, я изсипваме в тавичка (аз съм използвала две малки правоъгълни), след което я слагаме в загрята умерена фурна за около 30 мин.

След като картофите са сварени напълно, си правим заливката, като смесваме и разбъркваме хубаво яйцата, млякото и брашното и овкусяваме с щипка сол и щипка черен пипер.

Готовата заливка разпределяме равномерно в тавата и печем още 10 мин. или до готовност. След като е изпечена мусаката и докато още е гореща, можем да поръсим с настърган кашкавал.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Ваня Благоева
Изглежда доста апетитна, аз до сега не съм пробвала с прясно мляко, но ми допадна идеята!
0
0
Наталия Петрова
Вкъщи я предпочитаме така,накак е по мек вкуса.
0
0