Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Макаронена каша със сирене

Макаронена каша със сирене

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
3532k9812k2
Макаронена каша със сирене
Снимка: Наталия Петрова
2 / 3
10/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • макарони - 100 г
  • вода - 2 литра
  • сол
  • масло - 40 - 50 г
  • олио - 1 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • сирене - 100 - 150 г
  • червен пипер - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера се налива водата и след като заври се осолява на вкус и се сипват макароните да се сварят (не много силен огън).

След като макароните са сварени си правим запръжката. В тиган слагаме маслото и олиото и след като се сгорещят сипваме брашното и запържваме при непрекъснато разбъркване.

Щом брашното пожълтее вземаме с черпак от водата в тенджерата с макароните и сипваме в запръжката (не спираме да бъркаме), наливаме още 1-2 черпака, след което хващаме тигана и на тънка струя при непрекъснато разбъркване сипваме запръжката в тенджерата с макароните.

Оставяме да ври още 1-2 минути и махаме от котлона. Сервираме кашата поръсена с настъргано сирене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Благоева
Ваня Благоева
Не съм приготвяла макарони по този начин до сега. Но идеята е хубава.
10.05.2016 12:41
1
Покажи всички подкоментари
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Ясно разбирам, на всякъде е различно. А кой край.
10.05.2016 12:32
9
Покажи всички подкоментари
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Защо да е каша.
10.05.2016 12:29
1
Покажи всички подкоментари