Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Солена Торта»Торта Болонезе с рикота

Торта Болонезе с рикота

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k8k6
Торта Болонезе с рикота2 / 2
19/08/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Нов прочит на италианската кухня, красиво и вкусно предложение от Добринка Петкова! Благодарим за идеята !"

Необходими Продукти

  • макарони - 500 г макарони (ригатони или пене регате)
  • рикота - 250 г
  • заквасена сметана - 2 с.л.
  • пармезан - 50 г
  • за соса
  • кайма - 250 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • домати - 1 буркан стерилизирани (500 г)
  • черен пипер
  • босилек
  • кашкавал - 150 г
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Макароните се сваряват в подсолена вода за 5 минути. Отцедете ги добре от водата. Поръсете със зехтин и настърган пармезан, разбъркайте.

Във форма за торта наредете макароните изправени.

Разбъркайте рикотата със сметаната и я разпределете върху макароните.

Запържете лука и чесъна, прибавете каймата, след 5-6 минути добавете и пасираните домати заедно със течността.

Добавете подправките и оставете на огъня още 10-15 минути. Изсипете соса върху макароните.

Печете на 200 градуса за 15 минути, извадете и поръсете солената торта обилно с кашкавал. Върнете обратно във фурната и допечете.

Извадете и поръсете с нарязан магданоз.

Тортата Болонезе с рикота е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Vesela Vaklinova
Vesela Vaklinova
Здравейте, благодаря за чудесната рецепта и обяснението за приготвяне стъпка по стъпка. Изпробвах я и се получи много вкусно. Вкъщи всички я харесаха
25.01.2019 16:32
Добринка Петкова
Добринка Петкова
Благодаря ,радвам се че ви допада.Малко повече време отнема подреждането на спагетите,но пък си заслужава.
13.05.2016 09:05
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Много вкусно изглежда.
11.05.2016 10:59
Стан Ой
Стан Ой
удавих се в лиги....
11.05.2016 10:09
Ваня Благоева
Ваня Благоева
Красива и вкусна, не бих се сетила да направя такава торта. Благодаря за идеята.
11.05.2016 09:49