Начин на приготвяне
Ребърцата се нарязват на малки порции (по 2-3 ребърца на порция), овалват се в малко олио и сол и се пекат на 200 градуса (най-отдолу във фурната) за около 15 минути.
Гъбите се почистват и нарязват на едри парчета, морковите се нарязват на не много тънки резени, лукът също се реже на едри парчета, чушките на колелца.
След като ребрата са се позапекли местим тавата по средата на фурната и прибавяме към тях гъбите, печем още 10 минути и прибавяме и останалите зеленчуци, разбъркваме добре, като ребрата не трябва да са покрити с зеленчуци.
Печем още 5 минути, след това в купичка смесваме млякото, лютеницата, ситно нарязания магданоз, сол и подправки на вкус, разбъркваме хубаво и с получения сос заливаме месото и зеленчуците, разбъркваме внимателно и печем до готовност (около 15 минути).
Коментари