Шпиковано месо

МариянаМариянаМастър Шеф7242616056
15/05/2016
"Колко е сочнооо, направо му се нахвърляме !"
Приготвяне25 мин.
Готвене80 мин.
Общо105 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо39 232
  • Преглеждания за месеца73
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Взимаме едно хубаво парче свинско месо, измиваме и го подсушаваме. Нарязваме си на малки парченца сланината, чесъна и моркова.

В горната част на месото с остър нож правим разрези, в които да сложим по парче чесън, морков и сланинка. След като ги сложим в разрезите ги бутваме леко навътре.

Смесваме горчицата и соевия сос в отделна купичка. С получената смес натриваме добре шпикованото месо.

Поставяме месото в съда, в който ще печем. Заливаме с мазнината. Овкусяваме с черен пипер и сол и след това заливаме с бялото вино и водата.

Покриваме с алуминиево фолио тавата /аз ползвам на Фино/ и печем в предварително загрятата на 220 градуса фурна за около 40 минути. След това намаляваме на 180 градуса и печем за още 30-40 минути.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
Катя Благоева
От снимката си личи че е много сочно!
2
0
Албена Асенова
Направо огладнях.Много апетитно изглежда.
1
0
Ваня Георгиева
Страхотно изглежда!
1
0