Начин на приготвяне
Агнешкото се обезкостява и нарязва на парчета. Слагаме го да се свари в подсолена вода до готовност.
След това нарязваме лука и го слагаме да се запържи в тиган с малко олио, прибавяме и нарязаните чушки. След като се позапържи слагаме нарязания домат и червения пипер за 5 минути.
След като сме готови вземаме по-голяма тавичка и в нея сипваме чашата с ориза и запръжката.
С чашата на ориза измерваме 6 чаши от бульона, в който сме варили агнешкото, и слагаме в тавичката. Добавяме черен пипер, сол и чубрица на вкус и разбъркваме.
След това нареждаме и мръвките и слагаме да се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса, като кипне водата се пече още 15 минути и се изважда, така оризът на фурна ще е сочен.
Оризът с агнешко на фурна е готов.
Коментари