Червена леща в тенджера под налягане

Джемиле ЧешлиеваДжемиле ЧешлиеваМастър Шеф748308266
16/05/2016
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо959
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера под налягане си слага 1 с. л. масло и брашното и се запържват. След това се добавя нарязаният на кубчета лук и чесън.

Добавя се добре измитата и изцедена леща. Леко се запържват около 1-2 минути.

След това се добавя бульонът и водата и се захлупва тенджерата. След около 10 мин. се вдига от котлона, прекарва се през блендер, добавя се солта и кимиона и се вари още 5 мин.

След като се вдигне от огъня, се залива с разтопено масло и червен пипер.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Катя Благоева
Бързо и вкусно!
0
0