Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Варено-печена мусака

Варено-печена мусака

Потребител#167180Потребител#167180
Готвач
2782k3591
Варено-печена мусака
Снимка: Лидия - Гери
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4-6
"За всички любители на мусаката вижте тук"

Необходими Продукти

  • кайма - 600 г (домашна, овкусена)
  • картофи - 1.3 кг стари
  • лук - 1 гл. стар
  • червен пипер - 1 с.л.
  • домати - 1/2 ч.ч. от буркан консерва
  • сол
  • олио
  • за заливката
  • яйца - 3 бр
  • кисело мляко - 180 г
  • сол - 1 щипка
  • черен пипер - 1 щипка
  • чубрица - 1 щипка
  • брашно - 4 с.л.
  • за декорация
  • краставици - 1/4
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелвам, измивам и нарязвам картофите на малки кубчета. Лука нарязвам на ситно. В тенджера слагам олио и запържвам каймата, докато се изпържи хубаво от всички страни.

Добавям лука, запържвам за 3-4 мин. Добавям червения пипер, разбърквам. Добавям доматите, разбърквам. Слагам картофите и наливам малко вода, сол на вкус. Варя 3-5 мин, колкото да си променят цвета. Премествам с тава и пека до готовност на картофите.

В купа разбърквам заливката - яйцата, млякото, подправките и брашното.

Заливам запечената мусака и запичам до желан цвят.

Изстиналата мусака разрязвам на порции. Сервирам и декорирам с краставица!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Monika Ivanova
Monika Ivanova
аз слагам копър в заливката
17.05.2016 07:41
1
1
Покажи всички подкоментари
Албена Асенова
Албена Асенова
Не съм правила мусака по този начин,а обичаме мусака.Аз избягвам да запържвам.
17.05.2016 03:43
1
1
Покажи всички подкоментари
К К
К К
Много добре е поднесено, както винаги и аз съм хапвала, но никога не съм правила! Браво!
16.05.2016 23:23
1
1
Покажи всички подкоментари
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Чудесна е! Последния път добавих прясно мляко във заливката плюс киселото и щипка сода става много пухкава.
16.05.2016 14:32
1
1
Покажи всички подкоментари
Ваня Благоева
Ваня Благоева
И аз я правя по същия начин, само дето в заливката не слагам подправки, а само сол. Става супер вкусна.
16.05.2016 13:08
1
1
Покажи всички подкоментари