Пита със сирене и сусам

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
748
308
26
6
21/05/2016
"Няма друга като домашно омесената питка "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции12 парчета
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 066
  • Преглеждания за месеца41
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В топло прясно мляко се разтваря маята. След това към тях се добавя кисело мляко, олио, сол и захар, яйца. Разбъркват се много добре.

Брашното се добавя по малко и постепенно. Омесва се меко тесто. След това се оставя да втаса за 30 мин.

От втасалото тесто се правят топчета, колкото мандарини, вътре се слага сирене и се доовалват.

Нареждат се в тава под формата на цвете. Отгоре се намазват с жълтък и се поръсват със сусам.

Пече се в предварително загрята фурна на 180-200 градуса до зачервяване.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар