Сарми, завити в лапад

МариянаМарияна
Мастър Шеф
751
261
622
6
21/05/2016
"Лападените сармички, както може и сами да се досетите, са просто разкошни "
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции40 бр.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 896
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата42
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Набираме си лапад, почистваме жилките и дръжките. От листата отрязваме широката част толкова, че като сложим от плънката, да може да се завие сармичка.

Почистеният лапад попарваме във вряща вода за 3 мин. Листата ги оставяме на страна да изстинат и да се отцедят.

Нарязваме лук на ситно и задушаваме в олиото. Обелваме си домата и нарязваме на ситно и добавяме при лука. Сваряваме ориза, но не прекалено, защото после сармичките пак ще врат.

Натрошаваме си сиренце, хубаво е да е по-твърдичко. Разбиваме си яйцата. Нарязваме си копъра на много ситно. Всички слагаме в купа и объркваме добре. Овкусяваме с черен пипер и сол.

От получената смес ще сложим за плънка на сармичките. Разпределяме по равно върху листата. Завиваме като сармички. Получават се малки като размери.

Нареждат се в тенджера. Заливаме я, да се покрият с вода и малко олио. Покриват се с чиния, която се притиска леко.

Хапваме с кисело мляко.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар