Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Сарми, завити в лапад

Сарми, завити в лапад

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7734k2k7
Сарми, завити в лапад2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
40 бр.
"Лападените сармички, както може и сами да се досетите, са просто разкошни"

Необходими Продукти

  • лапад - 40 бр. едри листа
  • сирене - 200 г
  • лук - 1 глава
  • домати - 1 бр.
  • олио
  • яйца - 3 бр.
  • копър - 1/2 връзка
  • олио - 50 мл
  • черен пипер
  • сол
  • ориз - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Набираме си лапад, почистваме жилките и дръжките. От листата отрязваме широката част толкова, че като сложим от плънката, да може да се завие сармичка.

Почистеният лапад попарваме във вряща вода за 3 мин. Листата ги оставяме на страна да изстинат и да се отцедят.

Нарязваме лук на ситно и задушаваме в олиото. Обелваме си домата и нарязваме на ситно и добавяме при лука. Сваряваме ориза, но не прекалено, защото после сармичките пак ще врат.

Натрошаваме си сиренце, хубаво е да е по-твърдичко. Разбиваме си яйцата. Нарязваме си копъра на много ситно. Всички слагаме в купа и объркваме добре. Овкусяваме с черен пипер и сол.

От получената смес ще сложим за плънка на сармичките. Разпределяме по равно върху листата. Завиваме като сармички. Получават се малки като размери.

Нареждат се в тенджера. Заливаме я, да се покрият с вода и малко олио. Покриват се с чиния, която се притиска леко.

Хапваме с кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: