Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Тутманик»Тутманик, поръсен със сирене

Тутманик, поръсен със сирене

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7734k2k7
Тутманик, поръсен със сирене7 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10 парчета
"Кой няма търпение да разчупи този пухкав тутманик"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • мая - 1 кубче
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 ч.л
  • сол - 1 щипка
  • олио - 2 с.л.
  • брашно - 4 ч.ч.
  • сирене - 300 г
  • масло - 125 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното. Слагаме го в купа. Разбиваме яйцата и ги слагаме вътре със захарта, солта и олиото.

Стопляме леко прясното мляко. Добавяме прясното мляко, в което семе размили маята, после и водата. Объркваме всичко много добре.

Намазняваме си добре тавичка и я посипваме леко с брашно. Изсипваме сместа. Оставяме да втаса.

Като втаса, изсипваме сиренцето, което вече сме натрошили.

Разтопяваме си 1 малко краве масло. Хубаво е да е по-сухичко и равномерно изсипваме разтопеното масло. Печем на 180 градуса.

Хапваме с айран, чай.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Много апетитен тутманик, такъв точно и по тази рецепта не съм приготвяла.
25.05.2016 22:15
1
Покажи всички подкоментари