Диетично пиле с ориз и задушени зеленчуци

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
353
669
257
2
24/05/2016
"Рецепта за пиле с ориз и задушени зеленчуци, която няма да повлияе негативно на диетата и фигурата ви, хапвайте колкото ви се иска "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 741
  • Преглеждания за месеца61
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • пиле - 1 бутче
  • ориз - 1 и 1/2 ч.ч.
  • масло - 30 - 40 г
  • олио - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • вода - 4 ч.ч.
  • зеленчуци - 250 г замразени (грах, царевица, морков)
  • масло - 10 г
  • вода - 1 ч.ч.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутчето се обезкостява и нарязва на много ситно, след което се слага в тенджера, в която предварително сме сгорещили маслото и олиото.

При често разбъркване запържваме пилето, докато си смени цвета, след това прибавяме сол и черен пипер на вкус, разбъркваме и заливаме с 4 чаши гореща вода.

Оризът се почиства и измива хубаво и щом водата в тенджерата заври, се сипва вътре. Варим ориза около 8 минути, след което махаме тенджерата от котлона и слагаме капака, да се задушат месото и оризът (около 15 мин).

Докато приготвяме ориза, в друга тенджера (на слаб огън) сипваме маслото(10 г), водата( 1 ч.ч.), сол на вкус, сипваме и зеленчуците, разбъркваме, затваряме тенджерата и ги оставяме да се задушат (около 10 мин.) до пълното сваряване на зеленчуците.

След като са готови и оризът, и зеленчуците, сервираме.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар