Начин на приготвяне
1-ви блат:
В дълбок съд разбиваме яйцата със захарта. Постепенно прибавяме брашното. Изсипваме сместа в тава върху хартия за печене и изпичаме на 150 градуса в предварително загрята фурна до зачервяване.
2-ри блат:
Разбираме яйцата и към тях прибавяме постепенно маслото разбъркано с какаото, ореховите ядки и галетата. Изпичаме го по същия начин. Разрязваме блатовете на две.
За крема:
В отделен съд разбиваме маслото за крема със захарта много добре. Отделяме половината от него и и към него прибавяме разтопения шоколад. Разбъркваме крема.
Намазваме блатовете като редим върху единия блат от единия крем, а върху другия блат от другия.
Върху всеки блат поръсваме част от бадемовите ядки. Отгоре намазваме тортата и с двата крема като ги редуваме. Украсяваме по избор.
Коментари