Домашен сироп от бъз

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
3k
959
3k
02/07/2017
"Не се майте, не чакайте - цъфне ли бъзът, бързо пригответе вкусен сироп за цялото семейство "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Сготви+1 точка
62 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо434 766
  • Преглеждания за месеца1104
  • Преглеждания за седмицата239
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена62

Необходими Съставки

  • бъз - 60 бр. цвят
  • вода - 4 л
  • захар - 4 кг
  • лимонтузу - 4 пакетчета
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Цветовете от бъза слагаме в тенджера и ги заливаме с водата. Затваряме съда и го оставяме да престои за 24 часа.

Прецеждаме го много добре, като накрая изцеждаме на ръка и цветовете.

Прехвърляме течността в съд за варене и добавяме захарта и лимонтузуто.

Слагаме върху котлон на слаб огън, да се стопи захарта, като внимаваме сместа да не кипне.

Преди да кипне, се сваля от котлона и още докато е горещ, сиропът се налива в буркани с винтова капачка. Обръща се и се оставя да изстине.

Съхраняваме на студено и прохладно място.

Полезен е много за белодробни и респираторни заболявания.

Лимоноизстисквачка със стъклен съд
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Лимоноизстисквачка със стъклен съд
4.50 лв.
Виж ››

Най-много витамини се съдържат в цитрусите, а свежият плодов фреш е мечта е летните горещи дни. Снабдете се и с двете с лимоноизстисквачката със стъклен съд. Освен изчеждането на лимонов сок за напитки и ястия, лимоноизстисквачката може да се ползва и с други цитруси, а стъкления съд удобно побира събраното количество. Три очарователни цвята.

Рейтинг

5 8
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Emiliyan Petrov
Emiliyan Petrov
31.05.2017 00:04
Нужно ли е да се стерелизира?
19
7
Величка Щърбанова
Ароматна и хубава напитка, с по-малко захар и пряка консумация!
27
0
Лидия - Гери
Лидия - Гери
27.05.2016 11:00
Обичам този сироп. Все още не съм правила тази година, но сега е момента. Аз го правя без варене и го консумираме на момента.
8
5