Gotvach.bg»Рецепти»Напитки»Сиропи»Домашен сироп от бъз

Домашен сироп от бъз

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
"Не се майте, не чакайте - цъфне ли бъзът, бързо пригответе вкусен сироп за цялото семейство"

Необходими Продукти

  • бъз - 60 бр. цвят
  • вода - 4 л
  • захар - 4 кг
  • лимонтузу - 4 пакетчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Цветовете от бъза слагаме в тенджера и ги заливаме с водата. Затваряме съда и го оставяме да престои за 24 часа.

Прецеждаме го много добре, като накрая изцеждаме на ръка и цветовете.

Прехвърляме течността в съд за варене и добавяме захарта и лимонтузуто.

Слагаме върху котлон на слаб огън, да се стопи захарта, като внимаваме сместа да не кипне.

Преди да кипне, се сваля от котлона и още докато е горещ, сиропът се налива в буркани с винтова капачка. Обръща се и се оставя да изстине.

Съхраняваме на студено и прохладно място.

Сиропът от бъз е полезен много за белодробни и респираторни заболявания.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
58
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Има ли сок от бъз за стомах на веничка
06.06.2023 10:56
1
1
Emiliyan Petrov
Emiliyan Petrov
Нужно ли е да се стерелизира?
31.05.2017 00:04
29
9
1
Покажи всички подкоментари
Величка Щърбанова
Величка Щърбанова
Ароматна и хубава напитка, с по-малко захар и пряка консумация!
16.05.2017 10:04
32
2
Лидия - Гери
Лидия - Гери
Обичам този сироп. Все още не съм правила тази година, но сега е момента. Аз го правя без варене и го консумираме на момента.
27.05.2016 11:00
11
9
Наталия Петрова
Наталия Петрова
Никога несъм опитвала бъз,какво наподобява вкуса му?!
26.05.2016 10:48
9
5
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Много обичам този сироп от бъз става ароматен и приятен на вкус.
26.05.2016 10:43
15
2