Начин на приготвяне
Патладжанът се почиства и нарязва на малки хапки, след което се посолява и се оставя в гевгир да се оцежда за около половин час. След като патладжанът е готов, го изплакваме с вода и подсушаваме с кухненска хартия.
Слагаме олиото да загрее, през това време си приготвяме панировката. В голяма купа разбъркваме яйцата със сол, черен и червен пипер на вкус, прибавяме и царевичното брашно, разбъркваме и прибавяме галета, колкото да се получи гъста каша.
След като панировката е готова, сипваме вътре патладжана, хубаво разместване с ръце и вземаме едно по едно парченцата и пускаме в олиото, след като се панират от едната страна, ги обръщаме от другата, след това изваждаме върху кухненска хартия.
Соса приготвяме, като смесим всички продукти и хубаво разбъркаме.
Коментари