Печени кюфтета от тиквички

PlesnevaPlesneva
Помощник Готвач
172
351
252
2
25/05/2016
"И сега специално за всички почитатели на здравословната кухня, които си падат по вкусните и ароматни кюфтенца "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
22 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо98 404
  • Преглеждания за месеца805
  • Преглеждания за седмицата56
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена22

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настъргах 6-7 средни тиквички на рендето, изцедих ги със стискане, добавих 2 яйца, около 100 г сирене, копър, чесън, малко сол (все пак сиренето е солено), черен пипер и галета.

Разбърках хубаво с ръчичка. Консистенцията трябва да е достатъчно стегната, за да можете да оформите кюфтенцата, без да се разпадат.

Оформих ги, овалях ги допълнително в галета и ги сложих в предварително загрята фурна на 180°C, в тавичка върху хартия за печене, като разхвърлях някое друго парченце масълце.

Капнах отгоре няколко капки зехтинче и пекох кюфтенцата, докато се зачервят.

Мнооого ги обичаме.

Рейтинг

5 5
4 2
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
Теодора
Теодора
27.06.2018 11:30
Станаха страхотни, но трябва добре да се изцедят тиквичките :)
0
0
Ivo
Ivo
06.06.2016 19:03
Ако ползвате чия , тя замества яйцето и не позволява разпадане.
5
4
Plesneva
Plesneva
25.05.2016 13:38
Да,така е.С един млечен сос с копър,чесън и 2л. майонеза и се получава вълшебство :).
8
1