Начин на приготвяне
Фасулът се изплаква с хладка вода, за да се размрази по-бързо, след което се остава в гевгир. Моркова рендосваме, лука и домата нарязваме на ситно.
В дълбок тиган или тенджера загряваме олиото и маслото и сипваме да се задушат фасулът, морковът и лукът, разбъркваме, докато поомекнат и прибавяме, домата, магданоза и подправки на вкус.
Разбъркваме още няколко секунди и прибавяме брашното, разбъркваме всичко да се запържи брашното и заливаме с гореща вода. Оставяме да ври на тих огън до готовност (около 15 мин.).
След като е фасулът е полуготов, нарязваме наденицата на хапки и я запичаме на сух тиган. След като се запече наденицата, я сипваме в тенджерата с фасула и махаме от огъня.
Сервираме и поръсваме със ситно нарязан пресен чесън.