Супа от зелен фасул с наденица

Наталия ПетроваНаталия ПетроваГотвач3536692572
25/05/2016
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 254
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фасулът се изплаква с хладка вода, за да се размрази по-бързо, след което се остава в гевгир. Моркова рендосваме, лука и домата нарязваме на ситно.

В дълбок тиган или тенджера загряваме олиото и маслото и сипваме да се задушат фасулът, морковът и лукът, разбъркваме, докато поомекнат и прибавяме, домата, магданоза и подправки на вкус.

Разбъркваме още няколко секунди и прибавяме брашното, разбъркваме всичко да се запържи брашното и заливаме с гореща вода. Оставяме да ври на тих огън до готовност (около 15 мин.).

След като е фасулът е полуготов, нарязваме наденицата на хапки и я запичаме на сух тиган. След като се запече наденицата, я сипваме в тенджерата с фасула и махаме от огъня.

Сервираме и поръсваме със ситно нарязан пресен чесън.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар