Начин на приготвяне
Чушките се слагат да се пекат на 200 градуса в загряна фурна. След това се отварят бурканите с доматите, който са обелени и нарязани, и ги слагаме в дълбок тиган да се изкипят, към тях прибавяме и обелената и настъргана на ренде тиквичка.
След като станат чушките, се вадят и се оставят малко да изстинат и се обелват и се нареждат в тава във формата на цвете.
Лютеничката постоянно я разбъркваме, да не се прихване. Като се посгъсти, слагаме олиото и оставяме така 10-15 минути.
След това сваляме от огъня и опитваме за сол и добавяме, ако е необходимо.
Слагаме и малко захар, за да подсладим, тъй като от доматите е малко кисело.
След това рендосваме и чесъна, разбъркваме и заливаме чушките.