... cached Entity::getUser for 7200s, key: entusr1166121_6
Хрупкави чревца на тиган - Рецепта | Gotvach.bg

Хрупкави чревца на тиган

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
353
669
257
2
26/05/2016
"Рецепта за разбирачи - останалите да не гледат "
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 513
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • телешки черва - 250 г (лойни)
  • галета - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - щипка
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чесън - 1 к.л. на прах
  • чесън - пресен, за поръсване
  • лимони - 1 резенче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Червата се нарязват на хапки и се слагат в купа. Поръсват се с подправките и се овалват се хубаво.

Загряваме тиган (не много горещ) и след като е загрял хубаво, сипваме подправените черва (без никаква мазнина).

Периодично разбъркваме, да се изпекат от всички страни, и след като са готови, изваждаме.

Сервираме в чиния и поръсваме със ситно нарязан чесън, слагаме и лимона.

Консумират се топли или студени като мезе.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Ваня Георгиева
благодаря! Разбирам значи скоро и тях ще си приготвим.
0
0
Наталия Петрова
Опитай според мен са страхотно мезе.
0
0
Ваня Георгиева
Никога не съм яла телешки черва, а само ярешки и агнешки. На вкус подобни ли са.
0
0
Наталия Петрова
Да подобни са,грешките и агнешките са по-крехки това е основната разлика.
0
0