Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Чревца»Хрупкави чревца на тиган

Хрупкави чревца на тиган

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
3532k9802
Хрупкави чревца на тиган
Снимка: Наталия Петрова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
1
"Рецепта за разбирачи - останалите да не гледат"

Необходими Продукти

  • телешки черва - 250 г (лойни)
  • галета - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - щипка
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чесън - 1 к.л. на прах
  • чесън - пресен, за поръсване
  • лимони - 1 резенче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Червата се нарязват на хапки и се слагат в купа. Поръсват се с подправките и се овалват се хубаво.

Загряваме тиган (не много горещ) и след като е загрял хубаво, сипваме подправените черва (без никаква мазнина).

Периодично разбъркваме, да се изпекат от всички страни, и след като са готови, изваждаме.

Сервираме в чиния и поръсваме със ситно нарязан чесън, слагаме и лимона.

Консумират се топли или студени като мезе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
благодаря! Разбирам значи скоро и тях ще си приготвим.
26.05.2016 23:50
1
Покажи всички подкоментари
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Никога не съм яла телешки черва, а само ярешки и агнешки. На вкус подобни ли са.
26.05.2016 23:39
1
Покажи всички подкоментари