Кейк с орехи

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
3k
959
3k
29/05/2016
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции12 парчета
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 201
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме захарта с маргарина/маслото добре, постепенно добавяме един по един жълтъците. Изсипваме прясното мляко и продължаваме да бъркаме сместа.

Разбъркваме и прибавяме стафидите и ореховите ядки, нарязани на едро. Накрая изсипваме брашното, пресято заедно с бакпулвера и белтъците на яйцата, разбити на сняг.

Изсипваме сместа в намазана с мазнина и поръсена с брашно кексова форма и печем в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.

Проверяваме дали кексът е изпечен с помощта на дървена клечка.

Изваждаме и оставяме да изстине. Поръсваме с пудра захар.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Ваня Георгиева
Правя същата рецепта с масло става страхотен. Дори понякога със кристална захар.
0
0