Свински ребърца с картофи във фолио

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
353
2k
975
1k
2
27/05/2016
"Да, да, знаем, че е лято и трябва да влезем във форма, но и кръглото е форма, нали? Затова за нас две порции ароматни свински ребърца с картофи!"
Приготвяне25 мин.
Готвене50 мин.
Общо75 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо24 952
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • свински ребърца - 800 - 900 г
  • картофи - 10 - 15 бр.
  • универсална подправка - 2 с.л. за свинско
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • чесън - пресен, за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ребърцата се нарязват по едно (ако не са вече нарязани).

Картофите се обелват измиват и нарязват на хапки. Слагаме ребрата и картофите в купа, поръсваме ги с подправките и олиото и хубаво се разбъркват.

На дъното на голяма тава слагаме фолио (без да го откъсваме от ролката), върху фолиото изсипваме и разпределяме месото и картофите и отгоре покриваме с фолиото.

Отрязваме фолиото и хубаво завиваме всички краища, да се получи плик.

Слагаме тавата да се пече в загрята фурна на 180 градуса за 20 мин., след това увеличаваме на 200 или пвече за още 20 минути и последно късаме внимателно фолиото (горната част) и печем още 10 минути.

След това изваждаме поръсваме с пресен чесън и сервираме.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Ваня Георгиева
Коя за вас е универсална подправка за свинско, аз ползвам на пикантина но коя е вашата.
0
0
Наталия Петрова
Аз използвам подправките на пикантина и котани,в случая на котани,но неправилно съм дописала свинско.
0
0