Начин на приготвяне
Тиквичките се измиват и нарязват на кръгчета. Лукът се обелва и нарязва на ситно.
Загрява се олиото и задушаваме лука и тиквичките и оставяме да изстинат. Поръсват се с малко сол и черен пипер.
В купа се разбиват яйцата, добавя се киселото мляко, натрошеното сирене, нарязан ситно магданоз и накрая брашното с бакпулвера.
Разбърква се добре на гладка смес. Смесват се с задушените тиквички и лук, прехвърлят се в подходяща намазнена с олио тава.
Печем в загрята фурна 180 градуса около 30 минути до зачервяване.
Много е вкусна тази мусака, опитайте!
Мусаката с тиквички и сирене е готова.
В сезона на тиквичките опитай непременно и другите ни предложения за мусака, вкусна гръцка мусака или някоя от нашите запеканки с тиквички.