Салата с пюре от червена леща

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
353
669
257
2
28/05/2016
Приготвяне5 мин.
Готвене10 мин.
Общо15 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 169
  • Преглеждания за месеца76
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лещата се сварява с малко вода и сол до готовност, след това се прецежда и заедно с магданоза, чесъна и щипка черен пипер се пасира до получаването на хомогенна смес.

Оставяме пюрето да поизстине и докато чакаме, си приготвяме останалите съставки.

В купа рендосваме моркова и краставицата, лука или го рендосваме на специално ренде или го режем на много тънки полумесеци.

След като сме нарязали зеленчуците, ги овкусяваме със сол, сока от лайм и зехтин/олио и хубаво разбъркваме. След като сме готови, сервираме в чиния малко от лещата и малко от салатата.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар