Начин на приготвяне
Маята се разтваря в хладката вода със захарта и оставяме да шупне за 10 минути. С остналите продукти се замесва средно меко тесто /без сиренето/.
Втасва на топло за 30 минути, покрито с кърпа.
От тестото се късат малки топчета и се нареждат в намаслена тава.
След 10 минути оставена да си почине се прави заливка. В тиган се загрява олиото и маслото, запържва се брашното и заливаме отгоре. После се поръсва с натрошено сирене.
Фурната, загрята на 180 градуса, печем милинките до хрупкава коричка. Сервираме с чаша мляко и поръсена с пудра захар, ако обичате.
Много е вкусна.
Ако рецептата ти харесва, опитай и рецептата ни за оригинални сливенски милинки.
Коментари