Начин на приготвяне
Тестото си приготвяме, като смесим последователно млякото, содата, яйцето, сол, захар и брашното до получаването на меко тесто.
Разделяме тестото на две равни части и всяка една от тях разточваме на тънка кора.
Приготвяме си плънката, като нарежем на ситно подправките, натрошим сиренето и смесим с останалите продукти, да се получи хомогенна смес.
След като сме разточили корите, разпределяме плънката на малки купчинки из цялата кора, като оставяме разстоянието между тях, отгоре слагаме другата кора и с чашка изрязваме кръгчета (сместа трябва да остане по средата между двете кори).
Готовите кръгчета пускаме в загрятото олио, след като се изпържат от едната страна, обръщаме да се изпържат и от другата страна.
Коментари