Али Назик Етли кебап

Потребител#170618Потребител#170618
Помощник Готвач
172
2k
457
1k
2
30/05/2016
"В Турската кухня кебапът е на пиедестал, затова искате ли да хапнете вкусен кебап с агнешко - изберете този невероятен Али Назик Етли кебап "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 971
  • Преглеждания за месеца184
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпекох на котлона 7-8 тънки патладжана, задуших ги в тенджера, за да се обелят по-лесно (виж снимките).

Накълцах ги на ситно и ги добавих към 500 г цедено мляко, сол, пресован чесън и няколко капки зехтин.

Разбърках и прибрах в хладилника, за да поеме млякото подправките.

Накълцах на ситно около 500 г агнешко месо, което сложих в тигана с 2-3 л.масло.

Когато започне да се запържва, сложих червен пипер, черен пипер и сол. Когато тази вкусотия стане, слагате от разядката в една чиния и отгоре изсипвате от месцето.

Турците имат една разкошна подправка, казва се кикик, но тук не можах да я намеря, за това поръсих кебапа с най-близката до кикика българска подправка - ригана.

Приятен апетит!

Чук за месо с брадвичка-39%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Чук за месо с брадвичка
13.00 лв.
7.99 лв.
Виж ››

Инструмент за месо 2 в 1 - чук за месо с брадвичка. Обработете всяка пържола или ребърца, поднасяйки на близките си крехко и вкусно месо. С брадвичката може да оформите перфектните стекове, после да ги начукате с чука и да ги метнете във фурната или на скарата.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
marcheva14
marcheva14
13.02.2017 11:09
Чудесна рецепта! Тази подправка "кикик" съм я донесла и се чудих изобщо защо съм я купила, така си ѝ стои в едно бурканче, е сега вече мога да я пробвам. Благодаря, че сподели! Поздрав!
1
0
Потребител#170618
Тази подправка е изключително подходяща за агнешко месо.А това ми е любимия кебап,много ще се радвам,ако ти хареса.Лятото особенно супер често го приготвям.
0
0
Rosi Stoyanova
Rosi Stoyanova
07.06.2016 09:29
Наистина патладжанът с млякото и чесън е страхотна разядка, която директно влиза в графа Любими :) Поздрави!
1
0
Rosi Stoyanova
Rosi Stoyanova
07.06.2016 08:54
Страхотна рецепта, много ми хареса :) Никак не е сложна за приготвяне, единствено печенето на патладжана отнема повечко време, но пък си заслужава
1
0
Потребител#170618
Получил ти се е чудесен!
1
0
Потребител#170618
Благодаря Роси,на мен също ми е една от любимите.Аз пека патладжаните на двата големи котлона и ги избирам по-тънки и дълги и ги слагам по 2 или 3,за да става бързо и за 10 -15 мин. съм готова.А млякото с патладжана и чесъна,спокойно можеш да го използваш като разядка.Носи много ракия :)))Благодаря за доверието!
1
0