Начин на приготвяне
Пилешкото филе леко се начуква с чукче и се поръсва със сол, черен пипер и лимонов сок. Маринова се за 1 час.
Краставичките и кашкавалът се нарязват на ленти, може да се добавят и ленти от бланширани моркови. Върху всяко филе се нареждат ленти от кашкавал и краставички, навиват се на рулца.
Брашното се смесва с червения пипер и всяко рулце се овалва в него. В тиган с загрято олио се запържват от всички страни и нареждаме в голяма тава.
Налива се виното и малко олио. Печем в загрята фурна 200 градуса за 30 минути. Приготвя се сосът. В тенджерка се загрява маргаринът, отдръпва се от котлона и сипваме лъжица по лъжица брашното.
Връща се на огъня и бавно се налива прясното мляко, като се бърка непрекъснато с телена бъркалка. Овкусяваме със сол и черен пипер на вкус. Поднасяме рулцата със соса и картофена салата. Уникално вкусно!