Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Руладини»Пилешки рулца с бешамелов сос

Пилешки рулца с бешамелов сос

Пилешки рулца с бешамелов сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 1 кг
  • бяло вино - 100 мл
  • кашкавал - 300 г
  • олио - 1 ч.ч.
  • кисели краставички - 5 бр.
  • сол - 1 с л
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • червен пипер - 2 с л
  • лимонов сок - 3 с.л.
  • сос бешамел
  • маргарин - 100 г
  • брашно - 1 к. ч.
  • прясно мляко - 500 мл
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото филе леко се начуква с чукче и се поръсва със сол, черен пипер и лимонов сок. Маринова се за 1 час.

Краставичките и кашкавалът се нарязват на ленти, може да се добавят и ленти от бланширани моркови. Върху всяко филе се нареждат ленти от кашкавал и краставички, навиват се на рулца.

Брашното се смесва с червения пипер и всяко рулце се овалва в него. В тиган с загрято олио се запържват от всички страни и нареждаме в голяма тава.

Налива се виното и малко олио. Печем в загрята фурна 200 градуса за 30 минути. Приготвя се сосът. В тенджерка се загрява маргаринът, отдръпва се от котлона и сипваме лъжица по лъжица брашното.

Връща се на огъня и бавно се налива прясното мляко, като се бърка непрекъснато с телена бъркалка. Овкусяваме със сол и черен пипер на вкус. Поднасяме рулцата със соса и картофена салата. Уникално вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: