Кейк с тиква и моркови

Rositsa IvanovaRositsa IvanovaДарт Вейдър366127570
09/11/2011
"В сезона на тиквите сме решени да опитаме всички сладкиши и пайове с тиква, за да си изберем най-любимите "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 280
  • Преглеждания за месеца168
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • масло - 3/4 ч.ч. безсолно, на стайна температура
  • брашно - 5 и 1/4 ч.ч. равни
  • бакпулвер - 4 и 1/2 ч.л.
  • сода - 3/4 ч.л.
  • сол - 1 с.л. едра
  • канела - 2 и 1/4 ч.л.
  • джинджифил - 2 и 1/4 ч.л. смлян
  • захар - 1 и 1/3 ч.ч. кафява
  • яйца - 3 големи
  • мътеница - 1/2 ч.ч. или сметана
  • тиква - 2 ч.ч. тиквено пюре
  • моркови - 1 и 3/4 ч.ч. ситно настъргани
  • орехи - 1 и 1/2 ч.ч. леко запечени и едро нарязани
  • бадеми - 50 г нарязани или филирани, за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на най-висока степен и намаслете и набрашнете по-голяма форма за пай или тава. В голяма купа разбъркайте заедно брашното, бакпулвера, содата, солта, канелата и джинджифила. В друга голяма купа с помощта на миксер на средна степен разбийте масло и кафява захар до побеляване, за около 4 минути. Добавете едно по едно яйцата, докато сместа се хомогенизира.

В отделна купа разбъркайте заедно тиквеното пюре и сметаната/мътеницата. Започнете да добавяте на три пъти като редувате последователно брашняната и маслената смес. Разбийте всичко добре и накрая разбъркайте с настърганите моркови и нарязаните орехи.

Изсипете сместа в предварително подготвената голяма тава или форма. Сложете да се пече за около 20-75 минути, като проверявате готовността с клечка за зъби. Накрая поръсете с филираните бадеми. Поднесете кейка с тиква и моркови охладен.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар