Разядка от нахут и патладжан

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
31
17k
16/11/2018
"Странно нещо са това разядките. Те не са за хора, които нямат апетит, а за хора, които имат апетит към хубавата храна!"
Приготвяне35 мин.
Готвене20 мин.
Общо55 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо24 091
  • Преглеждания за месеца75
  • Преглеждания за седмицата14
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете патладжаните на дебели филии, поръсете ги със сол и ги оставете под наклон за 20 минути да се отцедят от горчивината. Измийте и подсушете след това. Подредете ги в намазнена тава и ги изпечете до пълното им омекване.

Използвайте готов нахут от консерва, но ако имате суров до накиснете предварително за 1 нощ във вода, след което го сварете напълно. Сложете го в блендер или кухненски робот заедно с тахана, чесъна, 2 с.л зехтин, лимоновия сок и направете всичко на пюре. Добавете патладжаните, кимиона, кърито, чилито, магданоза и солта и пуснете отново за кратко робота.

Поднесете разядката от нахут и патладжан с нарязани зеленчуци, чипс, арабски питки и т.н.

Иноксово квадратно плато за сервиране 25x25см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Иноксово квадратно плато за сервиране 25x25см.
13.72 лв.
Виж ››

Вярваме, че гостите ви ще се усмихнат още при вида на празното плато за сервиране, но ще бъдат наистина щастливи, ако го напълните с вкусни ордьоври.

Рейтинг

5 9
4 4
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Galina
Galina
20.09.2012 18:10
Рецептата е невероятно успешна... придава щипка пикантност към ежедневното меню :)
0
0
Красимир
Красимир
12.04.2014 11:13
Тези 450гр. суров или накиснат нахут са.
1
0