Бърз сладкиш Наполеон

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Бърз сладкиш Наполеон
Снимка: Evelina Kuzmanova
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10-12 парчета
"Бърз вариант на любимия ни сладкиш Наполеон с кори за баница, много крем и филирани бадеми"

Необходими Продукти

  • кори - 1 пакет
  • масло - за намазване на корите
  • прясно мляко - 500 мл, за крема
  • захар - 200 г
  • яйца - 3 броя
  • нишесте - 70 г
  • ванилия - 2 пакетчета
  • бадеми - филирани, за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете млякото да заври. Отделно разбийте жълтъците и захарта. Постепенно добавете млякото, като първо темперирате двете смеси внимателно. Бъркайте енергично с тел или миксер. Размийте нишестето с малко студена вода и го прибавете бързо към врящия на котлона крем.

Бъркайте за няколко минути, докато се сгъсти. Свалете от котлона и ароматизирайте с ванилията. Отделно разбийте белтъците на сняг и ги смесете с вече охладения крем.

Вземайте по 3 кори и мажете всяка с масло. На тройки ги сложете да се запекат до леко златист цвят във фурната. Готовите кори се охлаждат и малка част се натрошава за украсата.

В тава сложете първата тройка кори, намажете обилно с крем и редувайте така до изчерпване на количествата. Отгоре поръсете с натрошените кори и филирани бадеми. Оставете Сладкиша да престои 3 часа преди да сервирате.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
511
43
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Илияна
Илияна
Какво трябва да е нишестето- обикновено или с някаъв аромат.
02.01.2016 22:21
BK2
BK2
СТАВА ПО ЛЕСНО АКО ВМЕСТО КОРИ ИЗПОЛЗВАТЕ БУТЕР ТЕСТО. ПЕЧЕ СЕ ЗА ОКОЛО 20 МИН ДО ПОРОЗОВЯВАНЕ И СЕ НАРЯЗВА СПОРЕД ТАВАТА, КАТО СЕ ПРАВИ НА 2 ИЛИ 3 СЛОЯ ТОРТАТА, ПРЕСТОЯВА 1 НОЩ ПРЕДИ ДА СЕ ЯДЕ. А, И ПРЕДИ ПЕЧЕНЕ БУТЕР ТЕСТОТО СЕ НАБОЖДА С ВИЛИЦА /НЕ ЗНАМ ЗАЩО, НО ТАКА Е ПО РЕЦЕПТАТА/. ПЕЧЕ СЕ В СУХА ТАВА
06.06.2013 16:25
2
1
Покажи всички подкоментари
Lil
Lil
Хич не ми се вижда "бърз сладкиш"!
22.05.2013 20:01
2
Милко
Милко
вземаш 1 лист, мажеш с малко масло, отгоре още един, пак масло, още един и пак масло - така стават тройки кори. Приготвяш целия пакет на такива тройки. Всяка тройка запичаш самостоятелно във фурната.
02.07.2012 08:07
1
Дидка
Дидка
Не можах да разбера кога запичам корите и как по точно става това.
01.07.2012 11:01
2
ани
ани
направо е супер
06.04.2012 17:29
2
katerinka
katerinka
аз съм го пробвала :) бих казала, че е доста, доста вкусен...поне моят се получи супер
03.12.2011 18:01
1
1
Покажи всички подкоментари