Начин на приготвяне
Маята се разтваря в 100 мл лимонада заедно със захарта, олиото и малко брашно (3 - 4 с.л.), за да стане на гъста каша и се оставя да кипне.
Пресява се брашното, добавят се 2 цели яйца и 1 белтък, сол, лимонадата и кипналата смес с маята. Всичко се разбърква много добре и се меси, за да се получи меко тесто. След което се покрива с кърпа и се оставя да втаса докато удвои обема си (около 30-40 минути).
Когато е готово се оформя на топки, в които се слага натрошеното сирене. Те се нареждат в намаслена тавичка и отново се оставят да втасат за 30 минути. Намазват се с разбития жълтък и се поръсват с чубрица. Пекат се на 180-200 градуса за около 40 минути.
Коментари