Начин на приготвяне
Нарязах свинското на малки пържолки, овкусих го с подправки за скара, сух чесън, червен, черен пипер, сол и зехтин. Оставих ги да постоят да се мариноват и обелих и нарязах патладжана на шайби, посолих го и оставих да изтече горчилката.
Нарязах на шайби и тиквичките, както и лука. Излязоха ми около 12 малки пържолки и си подготвих и толкова зеленчуци. Запекох месото, след като постоя около час в маринатата, само по 5 минути, за да запази соковете си, след него гриловах и патладжаните, тиквичките и накрая лука, като леко го карамелизирах.
И започнах реденето - месото най-отдолу, патладжан, тиквичка и най-отгоре лука. Наредих си ги в тавичка като малки тортички, изсипах половин пръст бира в тавата, за да досготвя месцето и включих фурната на макс. Когато месото пое бирата, извадих тавичката и сложих по парче кашкавал върху всяка тортичка и отново запекох до зачервяване.
За да не ми стане много сухо, реших да се застраховам с едно гъбено сосче. Почистих, нарязах и запържих гъбите в маслото, отделих в чиния. Смесих масло с олио и запържих една лъжица брашно, бърках докато се разбиха всички бучки и стана еднородна смес. Добавих вода, малко лимон, сол, копър и сух чесън, както и гъбите. Бърках, докато се сгъсти. Стана чудно сосче и страхотни тортички .
Коментари