Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Сметанова торта»Торта Павлова с ягоди и шоколад

Торта Павлова с ягоди и шоколад

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
4453k7182
Торта Павлова с ягоди и шоколад1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • За блата
  • белтъци - 4 бр.
  • сол - 1 щипка
  • захар - 8 с.л.
  • За крема
  • заквасена сметана - 200 г
  • пудра захар - 3 - 4 с.л.
  • ягоди - 300 г нарязани
  • шоколад - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белтъците се разбиват с щипка сол и захарта. Разбитият белтък се шприцова или разстила с помощта на лъжица върху хартия за печене във формата на кръг.

Блатът се пече (суши) на 130 градуса за около час и половина -два.

Готовия блат се покрива с разбитата със захарта заквасена сметана.

Отгоре се слагат нарязаните ягоди и се полива с разтопен на водна баня шоколад.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: