Начин на приготвяне
Бутчетата се сваряват и се обезкостяват. Отделяме си само месото, кожата я махаме.
Картофите се обелват, нарязват се на много малки парчета, за да се сваряват по-бързо, а пък и ще ги пюрираме. Варим ги в тенджера, в която сме сложили много малко сол. След това се пюрират. Смесват се с половината от млякото и от маслото. После се овкусяват със сол и черен пипер. Разбъркваме.
Гъбите се обелват и се нарязват на тънки шайби. Лукът се реже на полумесеци. Запържваме в останалото масло лука и гъбите. Слага се месото вътре. Нарязваме на ситно магданоз пресен. Слагаме и него вътре.
При необходимост добавяме малко сол. Оттегля се от огъня.
Форма за торта с ринг с диаметър 25 см. се намазва с масло и се поръсва с галета. Във формата се изсипва картофеното пюре и се заравнява. Отгоре се разпределя сместа, която сме приготвели вече.
Останалото мляко се разбива с брашното и яйцето и заливаме ястието. Пече се в загрята на 180 градуса. Аз ползвах вентилатор. Изваждаме. Оставяме леко да изстине. Вадим от формата. Слагаме в голяма плоска чиния. Режем като торта.
Много е вкусно. Да ви е сладко!