Домашни курабийки

Деси МариноваДеси Маринова
Готвач
1969762081k1
Домашни курабийки
Снимка: Деси Маринова
1 / 5
07/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
70 мин.
Порции
30
"Селски курабии, Захаринки, Домашни курабии...знаем ги с много имена, но вкусът им винаги напомня на бабините сладкиши"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата със захарта и ванилията. Към тях добавяме олиото и отново разбъркваме добре.

Следват киселото мляко със содата и накрая добавяме пресятото брашно. Месим меко тесто, при необходимост добавяме още брашно.

Оставяме тестото в хладилник за около 30 минути, за да ни е по-лесно след това да оформим топчета с размери на орех.

Нареждаме курабийките в тава върху хартия за печене. Мажем ги с разбития жълтък и поръсваме със захар. Печем в умерена фурна до зачервяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: