Рога на газела

12/06/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай1257176
Приготвяне60 мин.
Готвене15 мин.
Общо75 мин.
Порции20 бр.
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо332
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За плънка:
В купа разбъркваме добре бадемите, шамфъстъка, фурмите, смокините, меда, портокаловата вода и канелата, докато получим гъста паста.

Към пресятото брашно добавяме разтопеното масло и портокаловата вода, като замесваме меко и еластично тесто, при нужда добавяме малко студена вода и оставяме тестото в хладилника за 30 минути, покрито със стреч фолио.

Вадим го и го разточваме върху набрашнен плот, нарязваме го на правоъгълници с размер 10/12 см. В получените правоъгълници разпределяме от плънката, като на всеки слагате от нея на две места, намазваме ръбовете им с разбитите с прясното мляко жълтъци и ги сгъваме на две по дължина.

С остър нож разрязваме правоъгълниците, така че да се оформят по два рога, които се сгъват един към друг под ъгъл 45 градуса.

Мажем сладките с жълтък и ги печем в предварително загрята фурна на 190 градуса за 15 минути.

Докато са горещи, ги поръсваме с пудра захар.
подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар