Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пържоли»Пилешки пържолки Ох, на батко

Пилешки пържолки Ох, на батко

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7268k2k12k5
Пилешки пържолки Ох, на батко
Снимка: Сия Рибагина
1 / 4
09/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Според вас батко ли приготвя тези сочни пържолки или батко ги хапва?"

Необходими Продукти

  • пилешки пържоли - 2 бр. от бут
  • черен пипер
  • шарена сол - 1 ч.л.
  • лимони - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • ракия - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукайте пържолките от двете страни, препоръчвам използването на пържола бут с кожа, по-вредна е, но изпечена кожата няма равна на вкус. Изцедете в купа сока на лимона, добавете настъргана скилидка чесън, шарена сол, черен пипер и ракията.

Сложете пържолките в тази смес и добре ги оваляйте, така че да се покрият от всички страни. Покрийте с домакинско фолио и сложете във хладилника за час да се мариноват.

Извадете пържолките и ги оставете 15 минути на стайна температура. Загрейте скарата, ако нямате възможност да пускате скарата, ползвайте като мен грил тиган.

Сложете пържолките в горещия тиган или скара първо с кожата надолу. Запечете от едната страна, когато пържолата се отделя лесно от тигана, значи е готова, обърнете и от другата страна да се запече.

Хапнете си пържолките със студена бира, картофки, люто чушле и много кеф :)

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Асенова
Албена Асенова
Много оригинално име!
09.06.2016 18:22
1
1