Начин на приготвяне
- Сложете пилето на гръб и отделете кожата от месото, само крачета и крилата срежете по ставата;
- Отделете месото от кокалите на пилето и може да го използвате за супа;
- Направете кайма от филето и лука;
- Нарежете ситно сливите и смачкайте шамфъстъка;
- Объркайте каймата със сливите, шамфъстък, рендосан кашкавал, сол на вкус;
- Напълнете всички палачинки с каймата и завийте на руло;
Напълнете пилето с тези палачинки и зашийте отвора;
- Разбъркайте меда с горчицата и олиото/маслото);
- Прехвърлете пълненото пиле върху тава, застлана с фолио и леко намазнена. Намажете пилето с маринатата;
- Завийте птицата с фолио отгоре и печете за 1 час;
- Отстраняваме фолиото, залейте пилето със соса, който се е образувал в тавата и пъхнете пак да се запече за 10-15 минути, докато стане апетитна коричка.
Прехвърлете пълненото пиле върху голяма чиния и се насладете на вкуса и на комплиментите към вашия адрес!