Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Печени зеленчуци»Печени зеленчуци със сирена

Печени зеленчуци със сирена

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Печени зеленчуци със сирена5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Раз-два и обядът е готов - вкусен и здравословен"

Необходими Продукти

  • тиквички - 1 бр.
  • домати - 1 бр.
  • лук - 1 бр.
  • чушки - 1 - 2бр.
  • козе сирене - 200 г
  • фета - 200 г
  • магданоз - 1/2 връзка
  • копър - 1/2 връзка
  • чесън - 1 стрък (пресен)
  • балсамов оцет - 2 с.л. бял
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • соев сос - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете зеленчуците. Изпечете ги на грил тиган или скара. Подредете ги в подходяща чиния.

След това изпечете козето сирене и го подредете върху зеленчуците.

Нарежете сиренето Фета на кубчета, а магданоза, копъра и чесъна на ситно. Поръсете обилно върху зеленчуците, а отгоре разпределете кучетата сирене.

В купичка смесете балсамикото, зехтина, соевия сос и сол (ако е необходимо).

Разбъркайте добре и полейте печените зеленчуци с получения дресинг.

Печените зеленчуци със сирена са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: