Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Вита баница»Пълнозърнеста вита баница

Пълнозърнеста вита баница

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Пълнозърнеста вита баница
Снимка: Добринка Петкова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"Любимата баница със сирене такава, каквото всички я знаем и обожаваме Да ви е сладко!"

Необходими Продукти

  • кори - 1 пакет, Бела, пълнозърнести (500 г)
  • яйца - 4+1 бр.
  • кисело мляко - 400 г
  • брашно - 1 с.л.
  • бакпулвер - 1 бр. (10 г)
  • олио - 60 мл
  • сирене - 300 - 350 г
  • масло - 60 г
  • прясно мляко - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата с киселото мляко, олиото, брашното и бакпулвера. В купа натрошете сиренето.

Вземете две кори за баница, намажете ги с яйчната смес и поръсете със сирене. Завийте на руло и после ги увийте в намаслена тавичка на охлюв.

Така направете със всички кори. Към останалата смес чукнете още едно яйце и налейте малко прясно мляко. С тази смес залейте баницата.

Отгоре наредете парченца масло и печете на 200 градуса за 30-35 минути.

Извадете витата баница от фурната и я покрийте с чиста кърпа.

Пълнозърнестата вита баница е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: