Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Каши»Селска каша с яйца и сирене

Селска каша с яйца и сирене

Селска каша с яйца и сирене
Снимка: Лидия - Гери
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Такива са всички специалитети от селската кухня - хем обикновени продукти, хем страшна вкусотия се получава от тях"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • брашно - 4 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сирене - 150 г
  • вода - 1 1/2 ч.ч.
  • олио - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходящ съд загряваме мазнината. Прибавяме брашното, като непрекъснато бъркаме за да не загори. Бавно доливаме водата и продължаваме да бъркаме.

Трябва да се получи каша с гъстота на палачинково тесто. Ако е нужно може да се увеличи количеството на водата. Прибавяме и червения пипер.

Яйцата трябва предварително да са разбъркани. Не е нужно да са на пяна, достатъчно е да се разбъркат с вилица.

Бавно прибавяме и тях към сместа. Продължаваме с бъркането, докато се уверим, че яйчената смес се смесила с брашняната и се е получила сравнително еднородна смес.

Накрая прибавяме натрошено сирене към кашата. Ако не е достатъчно солено сиренето, можем да прибавим малко сол.

Селската каша с яйца и сирене е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: