Начин на приготвяне
В подходящ съд загряваме мазнината. Прибавяме брашното, като непрекъснато бъркаме за да не загори. Бавно доливаме водата и продължаваме да бъркаме.
Трябва да се получи каша с гъстота на палачинково тесто. Ако е нужно може да се увеличи количеството на водата. Прибавяме и червения пипер.
Яйцата трябва предварително да са разбъркани. Не е нужно да са на пяна, достатъчно е да се разбъркат с вилица.
Бавно прибавяме и тях към сместа. Продължаваме с бъркането, докато се уверим, че яйчената смес се смесила с брашняната и се е получила сравнително еднородна смес.
Накрая прибавяме натрошено сирене към кашата. Ако не е достатъчно солено сиренето, можем да прибавим малко сол.
Селската каша с яйца и сирене е готова.