Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Най-вкусните кюфтенца със сос

Най-вкусните кюфтенца със сос

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Най-вкусните кюфтенца със сос
Снимка: Сия Рибагина
4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8
"Задачи за деня 1. Приготвяне на най-вкусните кюфтенца със сос. 2. Изяждането им 3. Заличаване на следите от кулинарната фиеста"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г смес
  • ориз - 1 к.ч.
  • моркови - 1 бр. голям
  • лук - 1 глава
  • зехтин - 3 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • чубрица
  • кисело мляко - 250 г
  • брашно - 1 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • магданоз
  • лют пипер - люспи
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете в купа мляното месо с ориза, черен пипер, чубрица и омесете добре. Оформете кръгли кюфтенца с приблизително еднаква големина.

Сложете 3 л вода в тенджера на котлона и я оставете да заври. В тиган сложете зехтина и загрейте. Почистете и нарежете лука на дребно, настържете моркова на ренде.

Сложете лука и моркова в тигана и запържете за 5-6мин до златисто. Когато водата кипне, посолете и сложете запържените лук и морков и пуснете едно по едно кюфтетата.

Намалете котлона на средна температура и варете до готовност на ориза, който е в кюфтенцата, като периодично разбърквате. Разбийте яйцата, сложете млякото и брашното, подправете със сол и черен пипер, разбъркайте до еднородна смес.

Когато кюфтенцата са готови, вземете един черпак и гребнете от течността им, сипвайте на тънка струйка към яйчената смес и бъркайте енергично.

Смесете двете течности до изравняване на температурите, след което може да добавите яйчената смес в тенджерата, разбъркайте и варете още 15 минутки до сгъстяване на соса.

Накрая поръсете ястието с магданоз и по желание добавете щипка лют пипер на люспи за разкош.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: