Начин на приготвяне
Сложете в купа мляното месо с ориза, черен пипер, чубрица и омесете добре. Оформете кръгли кюфтенца с приблизително еднаква големина.
Сложете 3 л вода в тенджера на котлона и я оставете да заври. В тиган сложете зехтина и загрейте. Почистете и нарежете лука на дребно, настържете моркова на ренде.
Сложете лука и моркова в тигана и запържете за 5-6мин до златисто. Когато водата кипне, посолете и сложете запържените лук и морков и пуснете едно по едно кюфтетата.
Намалете котлона на средна температура и варете до готовност на ориза, който е в кюфтенцата, като периодично разбърквате. Разбийте яйцата, сложете млякото и брашното, подправете със сол и черен пипер, разбъркайте до еднородна смес.
Когато кюфтенцата са готови, вземете един черпак и гребнете от течността им, сипвайте на тънка струйка към яйчената смес и бъркайте енергично.
Смесете двете течности до изравняване на температурите, след което може да добавите яйчената смес в тенджерата, разбъркайте и варете още 15 минутки до сгъстяване на соса.
Накрая поръсете ястието с магданоз и по желание добавете щипка лют пипер на люспи за разкош.